fbpx

ANRE îndeamnă moldovenii să păstreze calmul: Nu există motive pentru creșterea tarifelor la gaz

Deși, începând cu 1 ianuarie 2019, preţul gazelor naturale livrate țării noastre de concernul „Gazprom” este cu 25% mai mare pentru o mie de metri cubi decât în aceeași perioadă a anului trecut, ANRE dă asigurări că tarifele vor rămâne aceleași pentru consumatorii finali.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că la moment nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, deoarece nu există nici o solicitare în acest sens din partea operatorului SA „Moldovagaz”, care să prezinte și probe pentru o eventuală modificare a prețului.

În comunicatul emis de instituție se menționează că, pentru o ajustare a tarifelor SA „Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens.

Potrivit Legii 108 Cu privire la gazele naturale, Consiliul de administrație al Agenţiei este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, preţurile şi tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării.

Articole asemănătoare

Back to top button