fbpx

Alte șase persoane bolnave de COVID-19 au trecut în neființă. Din ce regiuni ale țării erau?

Alte șase persoane, din rândul celor infectate cu virusul COVID-19, au decedat. Despre asta a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților Ministerului, este vorba de trei femei și trei bărbați, toți cu vârsta de peste 50 de ani, care mai sufereau și de alte boli. Iată detaliile prezentate de specialiști:

Bărbat de 65 de ani, din Transnistria, internat pe 28 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: anevrism infrarenal de aorta abdominală, complicat cu erupere în spațiul retroperitoneal.

Bărbat de 50 de ani, din mun. Chișinău, internat pe 13 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară, boală renală cronică, pielonefrită cronică, paralizie cerebrală infantilă.

Femeie de 82 de ani, din mun. Chișinău, internată pe 9 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, anemie cronică fierodeficitară.

Femeie de 78 de ani, din Taraclia, internată pe 3 iunie, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, diabet zaharat, insuficiență hepatorenală, obezitate, cardiomiopatie mixtă.

Femeie de 58 de ani, din mun. Chișinău, internată pe 9 iunie, la Centrul Oncologic COVID-19 din cadrul Institutului Oncologic. Mai suferea de disfuncție hepatorenală, leucemie cronică limfocitară.

Bărbat de 71 de ani, din Hîncești, internat pe 9 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, cardiomiopatie mixtă.

Așadar, numărul total al persoanelor care au decedat până acum, în rândul celor infectate, a ajuns la 417. Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 11.879 de cazuri de infecție, dintre care 6901 persoane s-au vindecat.

Articole asemănătoare

Back to top button