fbpx

Alexei Navalnîi a slăbit opt kilograme după o lună de detenție. El a anunțat că intră în greva foamei

Opozantul rus Alexei Navalnîi a slăbit opt kilograme de când a fost închis în colonia penitenciară, la începutul lui martie, și până să anunțe că intră în greva foamei, la sfârșitul lui martie, au anunţat joi colaboratorii săi, care se tem pentru sănătatea sa, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alexei Navalnîi a fost cântărit, după cum prevede regulamentul penitenciar, la începutul grevei foamei anunţate miercuri. „El a ajuns în colonie cu 93 kg, acum cântăreşte 85”, au dezvăluit colaboratorii lui pe Facebook.

„El însuşi asociază această pierdere în greutate cu faptul că nu este lăsat să doarmă şi că este trezit de opt ori pe noapte” de către gardieni, susţin autorii mesajului.

Temerile pentru sănătatea principalului critic al Kremlinului, care suferă deja de puternice dureri de spate şi de o pierdere a sensibilităţii la picioare, şi care a supravieţuit unei tentative de otrăvire în urmă cu mai puţin de un an, sunt tot mai mari.

Alexei Navalnîi afirmă că administraţia penitenciară îi refuză accesul la un doctor şi la medicamente şi îl torturează prin privare de somn. „Medicul nu are nici acum dreptul de a-l vedea, nu există un diagnostic”, a acuzat echipa sa. Administraţia penitenciară a respins aceste îngrijorări, dând asigurări miercuri că opozantul beneficiază de „toată asistenţa medicală necesară” şi că nimeni nu îi tulbură somnul.

La rândul său, Kremlinul a precizat că nu are „niciun comentariu” de făcut.

Foști deținuți ai închisorii unde a fost transferat Alexei Navalnîi vorbesc despre izolare psihologică și condiții de detenție foarte dure. Alexei Navalnîi, aflat în detenţie în Rusia, a anunţat miercuri că intră în greva foamei, denunţând lipsa de acces la servicii medicale şi supunerea la „acte de tortură” prin privarea de somn.

„Declar greva foamei pentru a cere aplicarea unei legi şi pentru a fi lăsat un medic să vină să mă consulte”, afirmă Alexei Navalnîi într-un mesaj postat pe contul său de Instagram, potrivit Agenţiei France-Presse şi publicaţiei belgiene La Libre.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button