fbpx

video | „Alegerile sunt ca ninsoarea de afară – te învăluie, dar la urmă rămâi singur”. Dorin Chirtoacă, despre exercitarea votului diasporei

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a ţinut o conferință de presă, care avea drept subiect principal votul în diasporă și reprezentativitatea diasporei în noul Legislativ, comparând electorala cu timpul de afară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preşedintele PL lasă de înțeles că se simte „singur” în această campanie electorală. Probabil că cugetarea vine după ce PL practic a fost exclus de la negocierile cu blocul ACUM.

„Dacă luăm alegerile parlamentare în ansamblu, cel mai probabil vor fi așa cum este ninsoarea de astăzi. Te învăluie din toate părțile și în mare parte ești pe cont propriu. În asemenea condiții noi mergem înainte pentru că nu ne rămâne alt lucru”, a declarat liderul PL.

Cât despre diasporă, liberalul spune că aceasta trebuie să fie reprezentată anume de oameni care sunt în afara ţării.

De asemenea, Dorin Chirtoacă se arată dezamăgit de faptul că nimeni nu a luat în considerare aportul financiar pe care îl aduc anual moldovenii stabiliţi peste hotare, în bugetul ţării.

„Diaspora sunt cei care ne întreţin şi datorită cărora supravieţuim. Considerăm că ei merită mai mult în contextul în care vorbim despre meritocraţie. Noi am hotărât să facem totul corect, de aceea, pe lista naţională avem şi candidaţi de peste hotare pentru a aduce în Parlament şi vocea diasporei.”, a mai adăugat Chirtoacă.

Menţionăm că, anterior, Partidul Liberal a fost primit la negocierile de formare a blocului electoral ACUM din care făceau atunci parte PAS, PPDA și PLDM. După câteva ședințe de negocieri PL a înaintat o listă cu candidați pe circumscripții la care nu a primit răspuns. Între timp, Andrei Năstase și Maia Sandu au înregistrat grupul electoral format din două partide PPDA și PAS, având pe liste și candidați ai PLDM, dar fără PL. Totul a luat sfârșit cu o serie de acuzații și declarații între copreședinții ACUM – Maia Sandu şi Andrei Năstase – şi Dorin Chirtoacă.

Articole asemănătoare

Back to top button