fbpx

Alegerile parlamentare din 11 iulie vor fi observate de experți electorali internaționali

Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) a fost invitată de către Comisia Electorală Centrală (CEC) să participe la observarea alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. ENEMO a acreditat șapte experți electorali internaționali și zece observatori pe termen lung, conform curentul.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Patru dintre membrii echipei de baza vor urmări procesul alegerilor din Chișinău, în timp ce ceilalți experți și toți observatorii pe termen lung vor monitoriza alegerile de la distanță.

În ziua alegerilor, ENEMO va monitoriza atât procedurile de votare, cât și de numărare la secțiile de votare din toată țara.

La sfârșitul lunii iunie ENEMO va prezenta raportul interimar. La 12 iulie urmează să fie afișate constatările preliminare, iar raportul final asupra monitorizării alegerilor – timp de două luni după desfășurarea alegerilor.

„ENEMO este prezentă în Moldova pentru a îmbunătăți transparența viitorului proces electoral, pentru a evalua integritatea și compatibilitatea acestuia cu standardele internaționale și legislația internă, precum și pentru a oferi recomandări pentru domeniile potențiale de îmbunătățire.

Avem convingerea că alegerile se vor desfășura în conformitate cu standardele internaționale și că, pe această ipoteză, prezența noastră aici va contribui la creșterea încrederii cetățenilor moldoveni în alegeri și în instituțiile statului”, declară Zlatko Vujovic, șef al Misiunii ENEMO.

Articole asemănătoare

Back to top button