fbpx

Alegerile din Găgăuzia: Un președinte de Birou ar fi refuzat să arate observatorilor urnele înainte de deschiderea secției

Asociația obștească Piligrim-Demo a prezentat primele abateri care s-au înregistrat la alegerile ce au loc astăzi în Găgăuzia. Așadar, dacă 11 secții s-au deschis conform legislației, la alta – startul votării a fost dat mai târziu, pentru că lipsea ștampila.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, la secția cu numărul 17 nu au fost distribuite suficiente buletine de vot, așa cum se preconiza, mai exact: din 2100 au fost aduse 1897 de exemplare. Pe de altă parte, urna mobilă nu a fost sigilată corect la una dintre secții.

La secția de votare numărul 13, președintele Biroului ar fi refuzat să arate observatorilor urnele înainte de deschiderea secției de votare, astfel încât ei să vadă că sunt goale. De asemenea, urnele au fost sigilate înainte de sosirea observatorilor.

Menționăm că, în contextul alegerilor de astăzi, au fost deschise 66 secții de votare. La alegeri sunt așteptați peste 106.000 cetățeni.

Citește și: Între 500 și 1000 de lei pentru a vota. Un candidat la fotoliul de bașcan al Găgăuziei susține că alegătorii ar fi aduși organizat la secții

Articole asemănătoare

Back to top button