fbpx

Alegerile din Găgăuzia, tot mai aproape. Cine sunt cei 4 candidați care vor lupta duminică pentru funcția de bașcan?

Alegerile bașcanului al UTA Găgăuzia vor avea loc în această duminică. Pentru această funcție, potrivit Comisiei Electorale Centrale, vor lupta patru candidați independenți – Irina Vlah, Serghei Cimpoieș, Ivan Burgudji și Dmitrii Manol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vlah este prima femeie-bașcan a Găgăuziei, fiind aleasă în anul 2015. Candidata a fost și deputat în Parlamentul Republicii Moldova – din 2005.

Om de afaceri, Cimpoieș face parte, din anul 2016, din Adunarea Populară a Găgăuziei. Acesta mai este și directorul SRL-ului „Basarabia-Agroexport”.

Jurist de profesie, Burgudji este membru al Executivului găgăuz și face parte din Adunarea Populară a Găgăuziei.

Fiind președinte al Organizației Municipale Comrat a PDM, Manol mai ocupă și funcția de director al filialei „Moldtelecom” din Comrat.

Amintim că alegerile bașcanului vor avea pe 30 iunie curent. Dosarele de înregistrare a grupurilor de inițiativă au fost depuse până pe 25 mai, iar înregistrarea candidaților a fost organizată în perioada 1-30 mai. Anterioarele alegeri, care au avut loc în 2015, au fost câștigate de către Irina Vlah, aceasta fiind votată de 51% dintre alegători.

Articole asemănătoare

Back to top button