fbpx

„Aha, aho” sau „Alo, poliția?”: Recomandările IGP pentru a nu deveni victima răufăcătorilor care se dau drept colindători

În ajun și de Crăciun, având în vedere obiceiul colindatului, Inspectoratul General al Poliției atrage atenția gazdelor și propune unele măsuri preventive pentru a evita furturile. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii legii îndeamnă cetățenii să atragă atenția la persoanele care le trec pragul și să fie prudenți, iar alături de această sugestie mai vin cu câteva sfaturi.

  • În momentul în care primiți colindătorii nu expuneți la vedere obiecte de valoare care pot capta interesul hoților și nu discutați despre bunurile din interior, chiar dacă aceștia se arată încântați de anumite obiecte.
  • Nu intrați în discuții cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice întrucât, pe fondul unor nemulțumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv.
  • Când primiţi colindători, vă sugerăm să nu îi invitați în casă. Acest lucru se poate face şi în pragul locuinței sau a apartamentului.
  • Pe lângă infracţiunile de furt din locuinţe, hoţii pot sustrage şi bunuri lăsate în curtea casei sau în scara blocului în care locuiți. De aceea, poliţiştii vă recomandă să nu deschideţi uşa de la intrarea în bloc, oricui.
  • Copiii sunt rugaţi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa părinţilor, pentru a nu trăda faptul că sunt singuri în casă.
  • Daca nu veți petrece Crăciunul acasă, este bine să nu spuneţi prea multor persoane că sunteţi plecat. O altă soluţie ar fi să lăsaţi locuinţa în grija unui vecin de încredere pe toată perioada absenţei dumneavoastră.

De asemenea, Inspectoratul General al Poliției urează moldovenilor un Crăciun fericit, petrecut în siguranță.

Articole asemănătoare

Back to top button