fbpx

Agricultorii pot primi granturi de până la 15.000 de dolari pentru procurarea tehnicii. Cum se face solicitarea

Agricultorii din Republica Moldova pot beneficia de granturi de până la 15 mii de dolari pentru procurarea tehnicii agricole care să le permită să implementeze iniţiative de adaptare la schimbările climatice. Granturile sunt oferite în cadrul Proiectului de Reziliență Rurală, finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), prin intermediul Programului de adaptare pentru micii producători (PAMP).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, pentru cooperative din domeniul agricol sunt oferite granturi de 50% din costul tehnicii agricole, dar nu mai mult de 15 mii de dolari per solicitant. În cazul întreprinderilor sau persoanelor fizice care își desfășoară activitatea în agricultură, granturile nu vor putea depăși suma de 7500 de dolari.

Solicitanții de grant trebuie să aibă cel puțin un an de experiență în domeniu, iar suprafața terenului aflat în proprietate sau arendat să nu depășească 50 ha.

Banii vor putea fi folosiți pentru a procura inclusiv sisteme de irigare, semănătoare No-till, maşini de cosit iarba din livezi, tocătoare pentru fărâmițarea resturilor vegetale, utilaje pentru măsurarea umidităţii și temperaturii solului, sisteme anti-grindină, instalații fotovoltaice.

Apelul de granturi va fi deschis pe parcursul anului curent, până la epuizarea resurselor financiare.

Articole asemănătoare

Back to top button