fbpx

Agenții economici care nu execută calitativ lucrările de reparație riscă amenzi mai mari. Cât îi va costa o zi de întârziere?

Cu scopul de a asigura transparența lucrărilor care se desfășoară pe străzile din capitală, primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a înaintat o inițiativă, care a fost salutată de reprezentanții Consiliului Municipal (CMC).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ruslan Codreanu a anunțat că chișinăuienii trebuie să cunoască cât vor dura reparațiile, dar și cine se ocupă de acestea. Astfel, la fiecare lucrare vor fi montate panouri informative, care îi vor ține la curent pe locuitorii capitalei cu toate informațiile necesare, iar zonele în reparație vor fi securizate și luminate.

„Locuitorii capitalei au dreptul să cunoască exact ce firmă poartă răspunderea pentru porțiunile de drum aflate în lucru sau cât vor dura reparațiile la rețele. Agenții economici vor fi obligați să marcheze zona în care fac intervenții și să o securizeze, mai ales pe timpul nopții, a scris Codreanu.

De asemenea, interimarul a anunțat public și majorarea amenzilor de zece ori mai mult pentru companiile care vor întârzia lucrările.

Cei care nu execută calitativ și la timp lucrările, pe lângă amenda primită, riscă să nu mai fie acceptați să presteze servicii pentru noi. Și sancțiunile au fost mărite, ameda de 50 de lei pe zi, stabilită în 1994, a fost modificată azi la 500 de lei pe zi, în caz de tergiversare a lucrărilor”, a mai adăugat primarul interimar.

În aceiași postare, Codreanu a menționat că e timpul să se lucreze responsabil și transparent și că nu mai este loc pentru dezmăț.

Articole asemănătoare

Back to top button