fbpx

Adeverința medicală nu va mai fi necesară pentru restabilirea permisului de conducere

În caz de pierdere, furt sau distrugere, precum și în cazul schimbării numelui titularului permisului de conducere emis de autoritatea competentă din Republica Moldova, pentru restabilirea și preschimbarea permisului de conducere nu se va mai solicita suplimentar adeverința medicală a conducătorului de vehicul şi a candidatului pentru obținerea permisului de conducere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest sens, astăzi, 3 iunie, Guvernul a aprobat modificarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier.

Scopul acestui proiect este îmbunătățirea accesibilității populației la serviciile publice de certificare a conducerii de vehicul prin simplificarea procesului și eficientizare a timpului de restabilire a permisului în caz de pierdere a acestuia.

Autoritățile consideră că excluderea prezentării adeverinței medicale, care certifică starea de sănătate, calitățile fizice și aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul, pentru restabilirea permisului de conducere, nu va avea impacat negativ asupra siguranței rutiere. În permisul de conducere se vor indica datele din permisul eliberat anterior.

Articole asemănătoare

Back to top button