fbpx

A venit în Moldova să se logodească cu o tânără de pe internet, dar a ajuns pe mâna unei grupări criminale. Un cetățean turc, torturat la Ocnița

Un cetățean turc de 48 de ani, care venise în Republica Moldova pentru a se logodi cu o moldoveancă pe care o cunoscuse pe rețelele de socializare, a ajuns să fie agresat timp de mai multe zile de către patru tineri, care aveau intenția de a-l jefui.   

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Străinul, aflându-se în centrul orașului Călărași, a fost convins de către un bărbat să iasă în stradă, sub pretextul că acesta ar fi angajat al poliției. Ulterior, prin violenţă, aceştia l-au forţat pe turc să urce într-o maşină, unde l-au legat, lovit şi transportat într-o casă din satul Lipnic, raionul Ocniţa. Acolo, agresorii l-au imobilizat cu bandă adezivă şi o funie, şi i-au luat toate bunurile de preț pe care le avea asupra sa: acte, bani, carduri bancare, accesorii, telefon şi un laptop, toate însumând aproape 200.000 de lei.

Timp de două zile, bărbatul a fost ținut ostatic în casa respectivă, fiind forțat prin agresiune fizică și amenințări să spună unde-și are întreaga avere. Totuși, după mai multe încercări, victima a reușit să se elibereze și să anunțe poliția despre ce i s-a întâmplat.

La scurt timp după crimă,unul dintre suspecți a fost reţinut, iar ceilalţi trei complici au reuşit să fugă, fiind anunţaţi în căutare. Între timp, unul dintre indivizi a fost reţinut în Franţa, urmând a fi extrădat în curând autorităţilor din Republica Moldova, iar în privinţa unui alt membru al grupării criminale, urmărirea penală a fost disjunsă într-o procedură separată, acesta fiind judecat în prezent şi pentru un omor comis în raionul Floreşti.

Astfel, unul dintre suspecți, locuitor al raionului Donduşeni, a fost condamnat recent la 5 ani şi 6 luni închisoare pentru răpirea unei persoane şi jaf, comis în proporţii mari. Procurorii, care au solicitat condamnarea inculpatului la 12 ani de detenţie, anunţă că vor contesta sentinţa primei instanţe, pe care o consideră prea blândă.

Articole asemănătoare

Back to top button