fbpx

A fost depistat primul caz de Ebola din acest an. Unde a fost înregistrat?

Un prim caz de febră hemoragică Ebola a fost înregistrat duminică la Goma, în Republica Democrată Congo. Ministerul Sănătăţii din regiune a solicitat populaţiei să rămână calmă, asigurând că nu este risc de epidemie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ebola a fost depistată la un bărbat care sosise duminică în oraș cu autobuzul, alături de alţi 18 pasageri şi de şofer, de la Butembo. Bărbatul plecase la drum vineri după ce primele simptome apăruseră pe 9 iulie.

„La ora 15, rezultatele testului de laborator au confirmat că bărbatul avea Ebola. Datorită rapidității cu care a fost identificat pacientul şi a identificării tuturor pasagerilor din autobuzul care venea de la Butembo, riscul de răspândire în restul orașului Goma rămâne scăzut”, a subliniat ministerul, citat de Libertatea.

Şoferul autobuzului şi ceilalţi 18 pasageri au fost identificaţi şi vaccinarea lor va începe astăzi. Pacientul a fost prezentat ca un pastor care a avut o scurtă şedere în Butembo, un oraş situat la 200-300 kilometri nord de Goma şi legat de capitala provinciei prin drumuri foarte proaste, aflate sub ameninţarea unor grupări armate.

În Butembo, acesta predicase într-o biserică creştină unde ar fi atins mâinile credincioşilor, printre aceştia aflându-se şi bolnavi, potrivit comunicatului ministerului. Epidemia de Ebola din Republica Democrată Congo este pe cale de a scăpa de sub control. Declanșata acum un an, epidemia a făcut deja 2400 de victime, dintre care peste 1600 au decedat.

Actuala epidemie din estul Republicii Democrate Congo este a doua cea mai mare din istoria bolii, după moartea a circa 11.000 de persoane în Africa de Vest (Guineea, Liberia, Sierra Leone) în 2013-2014. Ebola infectează oamenii prin contact strâns cu animalele infectate și se poate răspândi rapid, prin contactul cu cantități mici de lichid corporal al celor infectați sau indirect prin contactul cu mediile contaminate.

Articole asemănătoare

Back to top button