fbpx

A 83-a zi de război. Bătălia de la Azovstal s-a încheiat, sute de luptători au fost evacuați

Peste 260 de soldați ucraineni au fost evacuați luni seară de la combinatul Azovstal, au anunțat autoritățile ucrainene. Soldații au fost preluați de forțele ruse și duși în zonele controlate de acestea. În mesajul său obișnuit de la miezul nopții, președintele Volodimir Zelenski a confirmat operațiunea de evacuare și a spus că vor continua eforturile pentru aducerea acasă a luptătorilor care au apărat Mariupolul. O cincime dintre ei sunt răniți și au fost duși la spital. Forțele ucrainene și-au încheiat „misiunea de luptă” în orașul asediat Mariupol, a transmis Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Forțele ucrainene și-au încheiat „misiunea de luptă” în orașul asediat Mariupol, potrivit unui comunicat transmis de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie digi24.ro

Comandanții unităților staționate la uzina de oțel Azovstal din oraș au primit ordin „să salveze viețile personalului lor”, se mai arată în comunicat.

Sute de oameni au fost evacuați luni din combinat, ultima rezistență din orașul care devenise un simbol al rezistenței ucrainene, sub bombardamentele rusești.

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a vorbit într-un mesaj video despre operațiunea de evacuare, menționând că unele forțe ucrainene rămân la Azovstal

„Cincizeci și trei de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk pentru îngrijiri medicale”, a spus ea. „Alte 211 persoane au fost duse la Olenivka prin coridorul umanitar.” O „procedură de schimb” va face ca cei evacuați să fie aduși acasă, a mai spus Malyar.

„Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață”, a declarat luni președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o declarație despre evacuare, mulțumind armatei și negociatorilor ucraineni, Comitetului Internațional al Crucii Roșii și Națiunilor Unite. „Cea de-a 82-a zi a apărării noastre se apropie de sfârșit. O zi grea. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop tocmai salvarea țării noastre și a poporului nostru”, a spus Zelenski.

Articole asemănătoare

Back to top button