fbpx

400 de zile de la începutul războiului: Numărul atacurilor rușilor a scăzut la jumătate

Ofensiva rusă în Ucraina a scăzut în intensitate, potrivit armatei ucrainene, care arată că numărul zilnic al atacurilor s-a înjumătățit față de începutul lunii martie. Rusia a reușit avansuri mici în zona Bahmutului, însă ucrainenii spun în continuare că orașul este sub controlul lor, iar pierderile sunt grele de ambele părți. Consumul de muniție pe frontul din Ucraina rămâne o problemă mare, care le dă de gândit chiar și americanilor, oficialii de la Pentagon anunțând că accelerează producția, pentru a face față oricărei situații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Forțele ruse au obținut mici avansuri în Bahmut, în estul Ucrainei, au anunțat miercuri seară reprezentanții armatei ucrainene, care susțin că orașul rezistă în continuare asaltului care durează de mai multe luni, scrie Digi24.

„Forțele inamice au înregistrat anumite reușite în asaltul asupra orașului Bahmut. Apărătorii noștri rezistă însă și resping numeroase atacuri”, se arată în raportul de noapte al Statului Major al armatei ucrainene.

În sud, reprezentantul agenției nucleare a ONU avertizează că numărul trupelor masate de ruși în regiunea Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, a crescut, iar centrala nu mai poate fi protejată.

Numărul mediu de atacuri zilnice ale rușilor a scăzut pentru a patra săptămână la rând, potrivit Statului Major ucrainean. În ultimele șapte zile s-au înregistrat 69 de atacuri ale rușilor, față de 124 în săptămâna 1-7 martie.

Și jurnaliștii Reuters prezenți pe front în zona Bahmut și în nord raportează o scădere a intensității atacurilor rusești.

Şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a avertizat miercuri că un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum „extraordinar” de muniţie şi că ţara ar trebui să se asigure că este pregătită, scrie AFP.

Ucraina şi Rusia au folosit cantităţi foarte mari de muniţie de artilerie de când Moscova a invadat ţara vecină în februarie 2022, ceea ce provoacă îngrijorări legate de stocurile pe care le deţin Statele Unite, după ce au furnizat multă muniţie Kievului.

Articole asemănătoare

Back to top button