fbpx

30 de ani de USAID în R. Moldova. Maia Sandu a apreciat contribuția agenției la modernizarea și dezvoltarea țării

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la evenimentul dedicat celor 30 de ani de activitate a Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională în țara noastră. În mesajul adresat cu acest prilej, șefa statului a menționat că timp de trei decenii USAID a contribuit la transformarea relațiilor bilaterale dintre Moldova și Statele Unite într-o prietenie puternică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu a subliniat că USAID a sprijinit Republica Moldova atât în construirea instituțiilor democratice și a statului de drept, cât și în dezvoltarea economică. Astfel, țara noastră a beneficiat de fonduri pentru modernizarea unor domenii esențiale ale economiei – agricultura, educația, IT, industria ușoară și cea creativă, turismul – pentru dezvoltarea sectorului vitivinicol și îmbunătățirea mediului de afaceri. De asemenea, suntem susținuți în combaterea corupției și reformarea justiției, în consolidarea societății civile și a presei independente.

Președinta a mulțumit USAID pentru susținerea și solidaritatea, pe care Moldova a resimțit-o în toți acești ani și care ne ajută la consolidarea statului, a societății și a economiei, ca să construim un stat prosper și sigur.

„Faptul că pe acest drum nu suntem singuri ne dă mai multă putere, curaj și optimism”, a punctat Maia Sandu.

În marja evenimentului, Președinta Maia Sandu a avut o scurtă întrevedere cu Erin McKee, adjuncta Administratoarei USAID pentru Biroul Europa și Eurasia, cu care a discutat despre perspectivele de colaborare bilaterală pe viitor.

Articole asemănătoare

Back to top button