fbpx

sondaj IMAS | Preferințele de vot ale cetățenilor: PSRM, PD, PAS și PPDA, urmați de PCRM și ȘOR

Dacă duminică ar avea loc alegeri, viitorul Parlament ar putea fi format din 4 partide. Este vorba despre PSRM, PDM, PAS și PPDA, fiind urmate, la limita pragului electoral de PCRM și Partidul ȘOR, potrivit celui mai nou sondaj realizat de IMAS în perioada 11-23 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cetățenii creditează PSRM, condus de Zinaida Greceanîi, 28,9%, comparativ cu 27,1%, câți erau dispuși să-i susțină acum o lună. Democrații continuă trendul de îmbunătățire a raitingului și sunt creditați cu 16,8% din sufragii (în creștere cu 1,1% comparativ cu luna noiembrie). Pentru PAS ar vota 9,8% (6,4%), iar PPDA ar obține 8,9% (7,1%).

Sub pragul electoral se plasează comuniștii, pentru care ar vota 5,3% din alegători, față de 5,8% în sondajul din noiembrie. PCRM este urmat de partidul ȘOR – 5,1% (5%).

Este de menționat că s-a redus considerabil numărul alegătorilor indeciși. Astfel, 14,1 la sută au spus că nu știu pentru cine vor vota sau nu spun, comparativ cu 17,9% în noiembrie.

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-23 decembrie, pe un eșantion de 1502 respondenți din 108 localități. Marja de eroare este de +-2,5%.

Articole asemănătoare

Back to top button