fbpx

Maia Sandu îl acuză de iresponsabilitate pe noul procuror general: „Și copiii de la grădiniță știu deja despre furtul miliardului și raportul Kroll”

Maia Sandu califică drept „halucinante” declarațiile noului procuror general Alexandr Stoianoglo privind faptul că nu ar cunoaște despre o listă a beneficiarilor finali ai furtului miliardului. Despre aceasta fosta prim-ministră a declarat în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul Jurnal TV. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu știu de ce a făcut aceste declarații, dar nu mi se par serioase. Cred că și copiii de la grădiniță știu deja despre furtul miliardului și numele celor care apar în raportul Kroll. Plahotniuc, Platon, Filat și Șor apar ca personaje-cheie în raportul Kroll și în informațiile ce vin de la alte instituții ale statului. Mi se pare iresponsabil să spui așa ceva”, a menționat Maia Sandu.

Potrivit fostei șefe a Executivului, dosarul privind jaful din sistemul bancar al Republicii Moldova este unul complicat și nu poate fi clarificat în timp scurt. Cu toate acestea, oficiala îi reproșează procurorului general faptul că acesta spune că situația este incertă și nu se cunoaște nimic.

Președinta PAS a mai adăugat că oamenii au așteptări foarte mari de la noul procuror general, iar faptul că una dintre primele sale acțiuni a fost retragerea din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție a lui Viorel Morari denotă că Stoianoglo vrea „să-și pună oamenii săi în funcție”.

Citiți și: video | Stoianoglo susține că rapoartele Kroll nu conțin numele beneficiarilor furtului miliardului. Slusari, gata să facă publică lista

video | „O nouă conducere a PG, scuze vechi”. Stoianoglo abia ieri a luat în mână dosarul privind furtul miliardului: Cine i-ar fi îngrădit accesul?

doc | A fost publicată lista beneficiarilor fraudei bancare, despre care Stoianoglo susține că nu există. Ce zice Slusari despre autenticitatea acesteia?

Articole asemănătoare

Back to top button