fbpx

La Catedrala Notre-Dame va fi oficiată astăzi prima slujbă după incendiul devastator din aprilie. Care este starea monumentului?

La Catedrala Notre-Dame din Paris va fi oficiată astăzi, în jurul orei locale 17:00, prima slujbă după incendiul din luna aprilie. Potrivit informațiilor, la ceremonie vor putea participa cel mult 30 de persoane. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, slujitorii vor să demonstreze că, indiferent de circumstanțe, viața comunității continuă. Chiar și așa, cei care vor fi prezenți la slujbă ar trebui să poarte echipament de protecție.

Ministrul francez al Culturii, Franck Riester, susține că starea Catedralei este fragilă, iar cupola riscă să se prăbușească.

„Este un simbol frumos. Va participa un grup mic de persoane și este de înţeles de ce, având în vedere că încă sunt probleme legate de siguranţa clădirii”, a declarat oficialul, transmite Mediafax, cu referire la radio Europe 1. 

Amintim că, în luna aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost parţial distrusă de un incendiu. Experţii au estimat că restaurarea monumentului ar urma să coste între 600 şi 700 de milioane de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button