fbpx

Autoritățile moldovene au transmis mesaje de condoleanțe statului ucrainean și familiilor persoanelor decedate în catastrofa aviatică din Iran

Președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu au transmis mesaje de condoleanțe autorităților ucrainene după catastrofa aviatică care s-a produs astăzi în Iran, unde un avion cu 176 de persoane la bord s-a prăbușit la scurt timp după decolare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cu profundă tristețe și regret am aflat despre prăbușirea unui avion de pasageri ucrainean care zbura din Teheran spre Kiev. În urma accidentului, 176 de persoane au decedat, inclusiv membrii echipajului de origine ucraineană, precum și pasageri din Iran, Canada, Germania, Marea Britanie, Suedia și Afganistan”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

În numele cetățenilor Republicii Moldova și al său personal, Igor Dodon a transmis sincere condoleanțe poporului ucrainean și popoarelor ai căror cetățeni se aflau la bord, precum și rudelor și familiilor celor decedați.

Într-un mesaj adresat omologui său de la Kiev, Oleksiy Honcharuk, prim-ministrul Ion Chicu și-a exprimat compasiunea pentru pierderea vieților umane în urma tragediei aviatice.

„În aceste clipe grele sunt cu gândul la familiile celor afectați de tragedie și le transmit condoleanțe. Dumnezeu să-i aibă în pace”, se arată în mesajul șefului Executivului de la Chișinău.

Amintim că un avion ucrainean s-a prăbușit astăzi în Iran. Catastrofa s-a produs la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor aparținea companiei Ukraine International Airlines și se îndrepta spre Kiev. Preventiv, cauza prăbușirii ar fi problemele tehnice pe care le avea aeronava. În urma accidentului aviatic nu există supraviețuitori.

Citiți și: Vladimir Zelenski a dispus crearea unei celule de criză în legătură cu avionul prăbușit în Iran. „Țin sub control personal toate măsurile”

A fost exclusă versiunea unui atac terorist sau coliziunea cu o rachetă. Care ar fi cauza prăbușirii avionului ucrainean în Iran?

foto | Imagini cutremurătoare de la locul prăbușirii avionului ucrainean în Iran. Salvatorii caută rămășițe umane pe un teritoriu de aproximativ două hectare

Articole asemănătoare

Back to top button