fbpx

Vremea se răcește, iar virusurile se răspândesc tot mai rapid. Cum ne protejăm de răcelile nedorite?

În următoarele zile, meteorologii anunță scăderea treptată a temperaturilor. Tocmai de aceea, devine tot mai greu să ne protejăm de răceli și de gerul care pișcă de obraji. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ZUGO vă sugerează câteva idei și sfaturi pentru a rămâne în formă și a fi încărcați cu energie pozitivă atunci când sărbătorile de iarnă ne vor bate la ușă.

În primul rând, nu uitați să vă spălați pe mâini regulat. Chiar dacă nu pare să aibă vreo legătură cu răceală, spălatul pe mâini este un obicei foarte sanatos și important. Specialiștii au constatat că bacteriile pot supraviețui în mediul înconjurător de la două la opt ore, de aceea dezinfectarea mâinilor previne contaminarea. În caz că nu aveți posibilitatea să vă spălați mâinile la un robinet, purtați în geantă/ghiozdan o soluție antiseptică.

Faceți mișcare! Indiferent de sezon, sportul trebuie să vă fie unul dintre cei mai buni prieteni. Nu este nevoie să faceți exces, însă câteva minute de gimnastică dimineața v-ar prii extrem de bine.

Evitați contactul cu persoanele bolnaveAvând în vedere că sărbătorile strâng în jurul mesei toată familia, încercati sa evitați gesturile de afectivitate dacă persoana în cauză tușește sau strănută.

Consumați cât mai multe alimente care conțin vitamine. Studiile arată că vitamina D combate eficient răceala și gripa. În plus, este foarte importantă în reducerea riscului apariției osteoporozei. Vitamina D se conține în ouă, pește, cașcaval și ciuperci.

Rezervați-vă timp pentru odihnă și dormiți. Corpul nostru are nevoie de odihnă pe deplin. Pentru a ajuta sistemul imunitar să lucreze eficient, vă îndemnăm să respectați orele prielnice de somn.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

Back to top button