fbpx

video | Volodimir Zelenski avertizează că Rusia vizează să cucerească estul și sudul Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus sâmbătă seară că forțele ruse vizează să captureze estul și sudul țării și a reclamat că țările occidentale nu au furnizat Kievului destul sisteme antirachetă, relatează hotnews.ro, cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Într-un mesaj televizat difuzat sâmbătă târziu, Zelenski a lăudat de asemenea forțele care apără orașul asediat Mariupol, spunând că rezistența soldaților ucraineni a permis altor orașe să câștige timp valoros.

Anterior, consilierul prezidențial Oleksyi Arestovici a spus că, deși a fost eliberată regiunea Kiev, se dau lupte greze în sud și est.

„Să nu ne facem iluzii – mai sunt lupte grele pentru sud, pentru Mariupol, pentru estul Ucrainei”, a afirmat Arestovici.

Pe măsură ce trupele ruse s-au regrupat pentru luptele din estul Ucrainei, orașele din jurul Kievului purtau cicatricile a cinci săptămâni de lupte. La Bucha, oraș din regiunea Kiev care a fost recucerit de ucraineni, civili morți zac împrăștiați pe străzi, în ceea ce par a fi execuții.

Articole asemănătoare

Back to top button