fbpx

video | Cum își duc viața ultimii apărători ucraineni aflați în buncărele oțelăriei asediate Azovstal

Serviciul de grăniceri al Ucrainei a publicat, sâmbătă, un videoclip cu ultimii apărători ucraineni din Mariupol, aflați, alături de civili, în buncărele oțelăriei Azovstal asediate de forțele ruse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În imaginile publicate sâmbătă se poate vedea inclusiv cum militarii ucraineni își fac de mâncare în catacombele combinatului siderurgic.

În catacombele Azovstal se află, conform autorităților ucrainene, sute de pușcași marini, luptători ai regimentului Azov, membri ai Gărzii Naționale și polițiști de frontieră, care se adăpostesc de bombardamentele forțelor ruse.

Conform imaginilor publicate pe rețele sociale, rușii au continuat și sâmbătă atacurile asupra Azovstal, scrie hotnews.ro.

Aceasta, în timp ce Ucraina încearcă să negocieze evacuarea soldaților răniți din uzina Azovstal, luată cu asalt de două luni de armata rusă.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a anunțat sâmbătă negocieri în desfășurare pentru evacuarea a 60 de persoane din oțelăria asediată Azovstal – răniți, dar și cadre medicale.

Potrivit vicepremierului ucrainean citat de The Kyiv Independent, Rusia nu este de acord cu o evacuare completă a celor care se adăpostesc în catacombele Azovstal, astfel că părțile negociază evacuarea a 60 de persoane.

Mulți dintre cei care se află în continuare în combinat sunt luptători din Regimentul Azov, conform Reuters.

Comandantul adjunct al regimentului, Sviatoslav Palamar, a transmis că militarii vor continua să reziste cât timp vor putea: „Inamicul nostru, sprijinit de aviație și artilerie, continuă să atace. Continuă asaltul asupra pozițiilor noastre, dar și noi continuăm să-i respingem”.

Miercuri, Regimentul Azov a publicat o serie de fotografii cu oameni răniți, spunând că este vorba despre militarii ucraineni ascunși sub uzina siderurgică Azovstal din Mariupolul asediat de forțele ruse și făcând un nou apel pentru salvarea acestora.

Imaginile crunte dezvăluie oroarea unui „spital” slab luminat, improvizat în interiorul oțelăriei, unde soldații primesc tratament, a scris The Guardian. În unele imagini apar bărbați fără mâini sau fără picioare.

Vineri, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, Kremlinul a reamintit declarațiile președintelui rus Vladimir Putin, care spunea că armata ucraineană ar putea părăsi teritoriul uzinei Azovstal doar prin depunerea armelor.

Articole asemănătoare

Back to top button