fbpx

Viceprim-ministra Ucrainei: Mariupol e distrus aproape în întregime de trupele ruse. E necesară evacuarea tuturor civililor

Orașul Mariupol este distrus aproape în întregime de trupele ruse. Este necesară evacuarea tuturor civililor din oraș, anunță Irina Vereshchuk, viceprim-ministră, ministră a reintegrării teritoriilor ocupate temporar, scrie novosti.dn.ua, citat de zdg.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Nu a mai rămas infrastructură în oraș, apă, căldură, comunicații, mâncare – nimic. În fiecare zi încercăm să evacuăm 3-4 mii de oameni pe jos. Uneori trebuie să depășească 10-20 de kilometri. Oamenii sunt obosiți, înfometați, nu au ocazia să se îmbrace bine. Prin urmare, voluntarii și autobuzele noastre ajung la acești civili, îi iau de pe străzi și îi duc la Zaporojie”, a spus Vereshchuk.

Potrivit acesteia, există multe cazuri când forțele rusești folosesc arme, trăgând în civili și nu lasă să fie ajutați, mai ales pe cei bolnavi și epuizați.

„Printre locuitorii orașului Mariupol sunt mulți care au nevoie de asistență urgentă. Din fericire, medicii locali ajută. Sunt foarte obosiți, dar continuă să lucreze. Există și voluntari care încearcă să livreze cel puțin o cantitate mică de alimente și medicamente în propriile lor mașini”, a mai spus Vereshchuk.

Oficiala a menționat că Crucea Roșie și ONU nu au acces la oraș. În fiecare zi, reprezentanții acestor organizații cer organizarea nor coridoare umanitare, dar până acum nu au reușit să ajungă acolo.

Marți, 22 martie, OMS a raportat că aproximativ jumătate de milion de ucraineni, care s-au refugiat în Polonia în urma invaziei ruse, au nevoie de sprijin pentru tulburări de sănătate mintală, iar 30 mii de ucraineni se confruntă cu probleme grave de sănătate mintală.

Potrivit unui raport al ONU, de la începutul invaziei ruse, peste trei milioane de oameni au părăsit Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button