fbpx

Sandu: Să nu generalizăm incidente izolate cu implicarea refugiaților și să nu distribuim postări care incită la ură și ne divizează

„Războiul din Ucraina creează o atmosferă tensionată în regiune, inclusiv în Republica Moldova. Oamenii sunt speriați și nervoși – și cetățenii moldoveni, pomeniți cu un conflict armat la frontieră, dar, mai ales refugiații sosiți din țara vecină, ajunși pe drumuri fugind din calea bombelor”, afirmă șefa statului, Maia Sandu, care face un apel către cetățeni de a nu generaliza incidente izolate cu implicarea refugiaților, dar să căutăm soluții pașnice pentru ele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Să nu distribuim materiale video și postări care ne divizează, incită la ură față de refugiați și contribuie la încordarea atmosferei în țară. Vă îndemn să fim îngăduitori, să avem răbdare unii cu alții. Iar, la nevoie, poliția va interveni oricând pentru a soluționa neînțelegerile apărute”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

„În același timp, atenționez că este inacceptabil și iresponsabil ca incidentele cu implicarea refugiaților să fie speculate de persoane în funcții publice, demnitari și aleși, în scopuri politice. Manipularea intenționată cu tensiunile dintre oameni, în condiții de război la hotarul țării, va fi penalizată. Acumularea de capital politic prin exploatarea fricilor oamenilor speriați de război este ilegitimă și josnică”, a adăugat președinta.

Articole asemănătoare

Back to top button