fbpx

Putin, la întâlnirea cu Lukașenko: Operațiunea militară în Ucraina își va atinge cu siguranță obiectivele „nobile”

Președintele rus Vladimir Putin a mers marți în regiunea Amur, din estul îndepărtat al Rusiei, pentru a discuta cu președintele bielorus Alexandr Lukașenko despre situația din Ucraina și integrarea ruso-belarusă, potrivit Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Cei doi lideri au vizitat Cosmodromul Vostocinîi pentru a marca Ziua Cosmonautului, aniversarea primului zbor spațial cu echipaj uman, realizat în 1961 de cosmonautul sovietic rus Iuri Gagarin.

La ceremonie, Putin a spus că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina își va atinge cu siguranță obiectivele pe care le-a numit „nobile”.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, trimițâd trupe atât de pe teritoriul rus, cât și din Belarus, în ceea ce a numit o „operație militară specială” menită să demilitarizeze și să „denazifice” țara vecină.

Ucraina a opus însă o rezistență acerbă, iar Occidentul a impus sancțiuni ample menite să forțeze Rusia să-și retragă forțele din Ucraina.

Lukașenko, un aliat apropiat al lui Putin, dar care face adesea declarații care par contrare Moscovei, a insistat că Belarusul trebuie să fie implicat în negocierile pentru a soluționa conflictul din Ucraina și a spus că țara sa a fost pe nedrept etichetată drept „complice al agresorului”.

Vezi și: Liderul rus, despre războiul din Ucraina: Era inevitabil și doar o chestiune de timp

Articole asemănătoare

Back to top button