fbpx

Mircea Geoană: În anumite zone, trupele rusești încep să sape tranșee pe linii defensive

În anumite zone, trupele rusești încep să sape tranșee pe linii defensive, la periferia regiunii Donețk, ceea ce arată începutul unei alte etape a războiului, a declarat vineri adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, pentru Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Planul inițial al Federației Ruse, care rămâne în continuare obiectiv al războiului, a fost ca Ucraina să nu meargă spre Occident și să rămână în sfera de influență rusă.

„Acesta a fost obiectivul războiului. A eșuat lamentabil pe terenul de luptă. S-a pierdut războiul pentru Kiev, iar acum, în Donbas și Lugansk există dificultăți semnificative de a atinge obiectivul”, a spus Mircea Geoană.

În același timp, partea ucraineană a început să aibă elemente de contraofensivă în anumite zone, mai ales că ucrainenii au primit din partea țărilor occidentale echipamente militare potrivite pentru această etapă.

„Rușii s-au lovit de o nucă tare. Ucraina este o nucă tare, Occidentul este o nucă și mai tare și suntem convinși că în cele din urmă, prin bravura lor, prin determinarea lor, prin sacrificiul lor și cu spirjinul nostru, Ucraina poate să câștige acest război”, a conchis secretarul general adjunct al NATO.

Articole asemănătoare

Back to top button