fbpx

Mesajul pușcașilor marini ucraineni din Mariupol: Să vă amintiți de noi. Am făcut tot posibilul și imposibilul

​Forțele ucrainene se pregătesc pentru o „ultimă bătălie” în Mariupol, asediat de ruși încă din primele zile ale invaziei, au anunțat luni pușcașii marini ucraineni din oraș, relatează AFP și Barrons, preluată de Hot News.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Astăzi va fi probabil ultima bătălie deoarece muniția se epuizează”, a spus a 36-a Brigada de Pușcași Marini a Ucrainei într-o postare făcută pe pagina de Facebook a unității.

„Este moartea pentru unii dintre noi și captivitate pentru restul”, mai afirmă postarea, explicând că pușcașii marini au fost „împinși înapoi” și „înconjurați” de armata rusă.

Aceștia spun că au apărat portul timp de 47 de zile și au făcut „tot posibilul și imposibilul” pentru a păstra controlul asupra orașului.

Pușcașii marini ucraineni spun că până și orchestra luptă împotriva rușilor

Militarii ucraineni relatează că „inamicul ne-a împins treptat înapoi” și „ne-a înconjurat cu foc și acum încearcă să ne distrugă”.

„Muntele răniților alcătuiește aproape jumătate din brigadă. Cei cărora nu le sunt sfâșiate membrele se întorc la luptă”, afirmă postarea.

„Infanteriștii au fost uciși toți iar bătăliile cu schimb de focuri sunt duse acum de artilerişti, tunari antiaerieni, operatori radio, șoferi și bucătari. Până și orchestra”.

Pușcașii marini se plâng în postare de lipsa de sprijin din partea conducerii militare a Ucrainei: „Nimeni nu mai vrea să comunice cu noi pentru că au renunțat la noi”.

„Dragi oameni ai Ucrainei, vă rugăm să vă amintiți de pușcașii marini cu o vorbă bună”, conchide postarea

Mariupolul, oraș-port strategic la Marea Azov, a văzut unele din cele mai intense lupte de la lansarea invaziei rusești pe 24 februarie, fiind complet încercuit de forțele armate ale Moscovei încă de la începutul lunii martie.

Se crede că zeci de mii de persoane au murit în oraș, puținii civili evacuați vorbind despre condiții dureroase de foame și frig, cu oameni ascunși în subsoluri.

Rușii spun că au încercuit Batalionul Azov în Mariupol

Russia Today a difuzat luni imagini cu avansul trupelor rusești în Mariupol, afirmând că forțele ucrainene au fost izolate în cel puțin două grupuri și că Batalionul Azov este complet încercuit.

Murad Gazdiev, unul dintre corespondenții de război ai Russia Today aflat în Mariupol, a scris pe canalul său de Telegram că toată comunicarea dintre grupurile ucrainene a fost blocată de armata rusă.

Corespondentul RT mai susține că „gruparea naționaliștilor ‘Azov’ și a Forțelor Armate ale Ucrainei, stabilită în zona industrială ‘Azovstal’, este acum complet izolată de cea care ocupă o parte din portul Mariupol și unele clădiri rezidențiale din sud-vestul orașului”.

„Acest lucru va permite trupelor DRP (n.r. Republica Populară Donețk) și batalioanelor cecene să termine un grup și apoi să se concentreze asupra altuia”, adaugă acesta.

Articole asemănătoare

Back to top button