fbpx

Liderul rus, despre războiul din Ucraina: Era inevitabil și doar o chestiune de timp

Potrivit agențiilor ruse de presă, Putin a spus că Moscova nu a avut altă soluție decât să lanseze o operațiune militară pentru a proteja Rusia și că „o ciocnire cu forțele anti-ruse din Ucraina era inevitabilă și doar o chestiune de timp”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Declarația ar fi fost făcută marți, când președintele rus Vladimir Putin a mers în regiunea Amur, din estul îndepărtat al Rusiei, pentru a discuta cu președintele bielorus Alexandr Lukașenko despre situația din Ucraina și integrarea ruso-belarusă, potrivit Reuters.

Putin a mai spus că țara sa nu intenționează să se izoleze de restul lumii și că forțele ruse care desfășoară campania militară a Moscovei în Ucraina au acționat „curajos și eficient”.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, trimițâd trupe atât de pe teritoriul rus, cât și din Belarus, în ceea ce a numit o „operație militară specială” menită să demilitarizeze și să „denazifice” țara vecină.

Ucraina a opus însă o rezistență acerbă, iar Occidentul a impus sancțiuni ample menite să forțeze Rusia să-și retragă forțele din Ucraina.

Vezi și: Putin, la întâlnirea cu Lukașenko: Operațiunea militară în Ucraina își va atinge cu siguranță obiectivele „nobile”

Articole asemănătoare

Back to top button