fbpx

foto | Regiunea Donețk, atacată constant, iar trei persoane au murit în urma unui bombardament rusesc asupra Hersonului

Rachetele rusești au ucis trei persoane în orașul Herson din sudul Ucrainei, în timp ce luptele au făcut ravagii în estul regiunii Donețk, unde Rusia a bombardat din nou orașul-cheie Vuhledar, au declarat oficiali ucraineni, scrie Hotnews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina se confruntă cu o situație dificilă în Donețk și că are nevoie de livrări mai rapide de arme și de noi tipuri de armament, la doar câteva zile după ce aliații au fost de acord să furnizeze Kievului tancuri grele de luptă.

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cel puţin trei au fost rănite după ce o rachetă a lovit duminică un bloc de apartamente din Harkov, al doilea oraş al Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov, informează luni Reuters.

El a precizat că atacul a vizat centrul oraşului și că echipele de salvare caută o femeie dispărută, care s-ar putea afla sub dărâmături.

Preşedintele ucrainean afirmă că intensitatea atacurilor Rusiei nu scade, deşi pierderile de vieţi din armata rusă sunt numeroase. Zelenski spune că Ucraina trebuie să facă din timp o armă, în contextul în care ruşii vor prelungirea războiului.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat duminică că Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei, în timp ce Kievul continuă să solicite ţărilor occidentale armament pentru a contracara invazia rusă, transmite AFP.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button