fbpx

doc | „Toată lumea va țipa de durere în aceeași limbă”. Sute de medici ruși îi cer lui Putin oprirea războiului

„Toată lumea va țipa de durere în aceeași limbă”. Sute de medici ruși au semnat sâmbătă o scrisoare deschisă prin care cer președintelui rus, Vladimir Putin, oprirea războiului din Ucraina scrie zdg.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Noi, medici, asistente și paramedici ruși, ne opunem ferm acțiunilor militare desfășurate de forțele armate ruse pe teritoriul Ucrainei. Nu căutăm vinovații și nu judecăm pe nimeni. Misiunea noastră este să salvăm vieți omenești. Este greu de imaginat o profesie mai umană decât un medic.

Și acum, în acest moment dificil pentru ambele țări, cerem la încetarea imediată a ostilităților și la rezolvarea tuturor problemelor politice exclusiv prin mijloace pașnice. Ca întotdeauna, nu împărțim oamenii în prieteni și dușmani. Am jurat să ajutăm orice om, indiferent de naționalitate, religie sau opinii politice. Dar astăzi ajutorul nostru nu este suficient. Războiul va lua multe vieți și va schilodi atât de multe destine încât nu vom avea timp să ajutăm, în ciuda tuturor eforturilor posibile. Toată lumea va țipa de durere și va striga către mame în aceeași limbă. Orice proiectil sau glonț, chiar dacă nu își atinge ținta și nu ia viața cuiva, tot aduce frică, panică și durere.

Durerea care contractă inimile. Inima tuturor doare acum. Civili, soldați, mamele și soțiile soldaților, durere pentru copii. Nimeni nu merită această frică. Nimeni nu merită să fie ucis sau rănit. Accidental sau intenționat. Rudele, prietenii, pacienții și colegii noștri se află pe teritoriile atacate. Nu există nicio persoană printre ei care ar beneficia de vărsarea de sânge în curs. Nu putem sta departe de durere și suferință, care cresc în fiecare minut. Viața umană este neprețuită. Este nevoie de un moment pentru a fi ucis în acțiune, în timp ce tratamentul și recuperarea victimelor poate dura ani. Și pentru momentele războiului de astăzi, vom plăti mulți ani după. Indiferent de cât de justificată este folosirea armelor letale, acestea rămân mortale. Sunt mortale și provoacă durere și suferință. Prin urmare, urmând jurămintele noastre și menținând un tratament uman și egal al tuturor vieților, cerem suspendarea imediată a tuturor operațiunilor cu folosirea armelor letale”, se menționează în scrisoarea semnată de sute de medici ruși.

Articole asemănătoare

Back to top button