fbpx

Discuție secretă între Putin și ministrul rus al Apărării. Anonymous a spart serverele serviciilor secrete din Rusia

Anonymous susține că au luat încă o dată măsuri împotriva Rusiei, țintind site-urile guvernamentale lor într-un alt atac împotriva lui Putin și a invaziei sale în Ucraina. Grupul de hackeri a mers pe Twitter pentru a anunța site-urile web pe care susțin că le-au dărâmat cu succes, inclusiv FSB, serviciul de informații rusesc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Discuție secretă între Vladimir Putin și ministrul rus al Apărării, dezvăluită de Anonymous

Folosind termenul militar „Tango Down”, organizația a enumerat patru site-uri web pe care le-a piratat. Moscow.ru, Centrul Analitic pentru Guvernul Federației Ruse și Ministerul Sportului al Federației Ruse și Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), care este principala agenție succesoare a KGB-ului Uniunii Sovietice, au fost preluate de Anonymous, susțin hackerii, scrie playtech.ro.

Anonymous a scurs, de asemenea, corespondență privată despre care susțin că ar fi între Vladimir Putin și ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, subliniind planurile de a tăia pădurile ucrainene și de a le vinde mai departe.

Scrisoarea, afișată într-un tweet ulterior, ar fi de la ministrul Șoigu și spune:

„Dragă Vladimir. Pentru a crea fortificații care să asigure formațiuni, unități militare ale Forțelor Armate ale Federației Ruse implicate într-o operațiune militară specială, este necesară tăierea pe terenuri de apărare și alte categorii, urmată de folosirea lemnului rezultat de către Forțele Armate ale Federației Ruse”.

S-a citit în continuare că fondurile vor fi utilizate „în interesul apărării”. Colectivul de hackeri și-a încheiat astăzi seria de tweet-uri cu o declarație rusă adresată președintelui: „Blyat Putin!”

Săptămâna trecută, Anonymous a susținut că a spart agenția de cenzură a presei din Rusia și a eliberat 340.000 de fișiere de la agenția federală Roskomnadzor, furând documente clasificate pe care le-a transmis apoi organizației de transparență Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets), care le-a publicat online.

Tezaurul de 820 de gigaocteți de e-mailuri și atașamente, dintre care unele sunt datate cu 5 martie, arată cum Kremlinul cenzurează orice se referă la invazia lor brutală a Ucrainei, pe care Moscova o numește în schimb o „operațiune militară specială”.

Hackerul Anonymous a spus că „a simțit urgent că poporul rus ar trebui să aibă acces la informații despre guvernul lor”. Dosarele se referă la republica rusă Bashkortostan, una dintre cele mai mari din federație, cu o populație de patru milioane de locuitori.

Roskomnadzor, care supraveghează mass-media din Rusia, a restricționat accesul la Facebook și Twitter înainte de a le bloca și, de asemenea, a amenințat că va întrerupe accesul la Wikipedia, din cauza articolului său despre invazie.

Pe 24 februarie, agenția a ordonat tuturor instituțiilor de presă să folosească numai surse de informații oficiale, sancționate de stat sau să fie pedepsite severe pentru răspândirea de „știri false”. Cuvintele „război, „invazie” și „atac” au fost toate interzise atunci când descriu acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina.

Autoritatea de reglementare a mass-media și-a editat și profilul pe messengerul Telegram pentru a valorifica Z din numele agenției după ce a devenit un simbol al invaziei ruse. În ultimul deceniu, cenzorul a cerut companiilor americane, inclusiv Google, să elimine conținutul din protestele din Ucraina, a raportat Forbes.

Articole asemănătoare

Back to top button