fbpx

Dezvăluiri după capturarea lui Medvedciuk: Cumătrul lui Putin plănuia în secret să fugă în Transnistria

Cumătrul președintelui rus, Vladimir Putin, Viktor Medvedciuk, ar fi dorit să evadeze în Transnistria, potrivit șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Ivan Bakanov. Agenții FSB al Rusiei îl așteptau pe Medvedciuk să-l livreze apoi la Moscova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Medvedchuk a fost reținut în regiunea Kiev în drum spre graniță”, a declarat Bakanov.

Serviciul special rus a organizat această operațiune împreună cu criminalii din Ucraina. Evadarea a fost pregătiă pe apă din cauza Transnistriei nerecunoscute.

Șeful SBU mai susține că agenții FSB au vrut să îl ia pe Medveciuk, deghizat în soldat ucrainean, cu barca până la graniță, acolo unde un grup urma să-l transporte la Moscova. SBU l-a reținut pe Medveciuk la ieșirea din Kiev.

Departamentul de contrainformații al SBU a elaborat zeci de versiuni, a indicat în mod clar ruta corectă și a indicat locul sosirii grupului de evacuare FSB.

Amintim că operațiunea de capturare a lui Viktor Medvedciuk, un important aliat de-ai lui Vladimir Putin în Ucraina și posibil înlocuitor al lui Volodimir Zelenski, în cazul cuceririi Kievului, a fost „fulgerătoare și periculoasă” și s-a desfășurat pe mai multe niveluri, potrivit directorului serviciului de informații al Ucrainei, Ivan Bakanov. Medvedciuk fugise din arestul la domiciliu în primele zile ale invaziei ruse în Ucraina și este acuzat de „înaltă trădare” pentru afaceri ilicite în peninsula Crimeea anexată de Rusia.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button