fbpx

Cum au reușit să se salveze o femeie şi copiii ei dintr-un sat ucrainean atacat

În satul Nemeshaevo, situat la aproximativ 40 de kilometri de Kiev, locuitorii au fost nevoiţi să se înghesuie sub pământ în pivniţele reci, folosite de obicei pentru a depozita cartofi şi sfeclă, pentru a se proteja de bombardamente. Aşa au scăpat cu viaţă şi cei din familia Ekaterinei Kryshtal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Rezidenta Ekaterina Kryshtal a povestit că nu au existat coridoare de evacuare.

Ekaterina, împreună cu soţul ei şi cei doi copii ai lor, în vârstă de 4 şi 11 ani, au folosit un calorifer electric pentru a se încălzi în casă, timp de câteva zile. Dar apoi s-a întrerupt curentul electric, ei au rămas şi fără gaz sau provizii, a spus ea, pentru CNN, scrie Mediafax.

De mai multe ori, femeia a ieşit afară, în ciuda rugăminţilor familiei sale. De multe ori a fost atacată, dar a supravieţuit.

În urmă cu două zile, o parte dintre săteni au profitat de şansa de a se evacua singuri, fără escortă sau gărzi. Oamenii au format o coloană de aproximativ 70 de maşini şi au pornit la drum.

Soţul Ekaterinei nu a putut să li se alăture, deoarece erau nouă persoane într-o singură maşină.

Pe drum, ucraineanca spune că s-a tras asupra coloanei, în ciuda steagurilor albe şi a pancartelor pe care scria „copii”. Ekaterina şi copiii ei au reuşit să scape şi se află acum într-o zonă sigură în apropiere de Khmelnytskyi.

Articole asemănătoare

Back to top button