fbpx

CNN: Discursul stalinist al lui Putin, un semnal că lucrurile nu merg conform planurilor Kremlinului

Discursul cu accente staliniste al lui Vladimir Putin, în care a amenințat că Rusia va fi „purificată” de „trădători” reprezintă un semnal că lucrurile nu merg conform planurilor Kremlinului, afirmă experți citați de CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un semnal și mai îngrijorător – mulți analiști au văzut în acest discurs un semn că Putin, confruntat cu situația din Ucraina, va adopta o atitudine și mai răzbunătoare în fața oricărui semn de disidență.

Vladimir Putin, care s-a bucurat constant de ratinguri ridicate în ceea ce privește percepția opiniei publice din Rusia, se îndreaptă acum către o strategie de intimidare pentru a-i menține pe ruși de partea lui, afirmă experții citați.

„Occidentul va încerca să se bazeze pe așa-zisa coloană a cincea, pe trădătorii naționali, pe cei care câștigă bani aici cu noi, dar locuiesc acolo. Și mă refer la „trăiesc acolo” nici măcar în sensul geografic al cuvântului, ci în conformitate cu gândurile lor, cu conștiința lor de sclavi”, a spus Putin. „Coloana a cincea” se referă de obicei la simpatizanții inamicului în timpul unui război.

Tatiana Stanovaya, fondatoarea firmei de analiză politică R. Politik, afirmă că discursul lui Putin a dovedit că planul liderului nu se află pe traseul creionat.

„Acest discurs reprezintă disperare, emoție puternică, neputință”, a scris ea pe contul său de Telegram, scrie g4media.ro.

Stanovaya crede că Putin pierde bătălia popularității. „Acesta este începutul sfârșitului. Da, vor răsuci mâinile tuturor la spate, îi vor închide, îi vor întemnița, dar totul este deja fără viitor… Totul va crăpa și se va prăbuși.”

Elisabeth Braw, cercetător senior la American Enterprise Institute, consideră că discursul lui Putin arată cât de izolat a devenit liderul de la Kremlin.

„Există un fel de umilință a unei țări care vede acum cum se închide McDonald’s, în care rușii se îngrămădesc la IKEA pentru a obține fiecare articol disponibil înainte ca firma să plece din țară – asta este umilitor și, desigur, destul de înspăimântător atunci când te gândești la potențiala reacție a publicului rus odată ce aceste bunuri de consum nu mai sunt disponibile”, a spus ea.

Întreaga analiză, pe CNN.

Articole asemănătoare

Back to top button