fbpx

update | Cei doi jurnaliști danezi, răniți în Ucraina, au ajuns la spitalul raional Ștefan Vodă

(update 11:45) Potrivit newsmaker.md, directorul adjunct al spitalului din Ștefan Vodă susține că după ce au fost efectuate investigațiile necesare, jurnaliștii s-au îndreptat spre Chișinău. Ei sunt în afara oricărui pericol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială:

Două persoane care ar fi fost rănite în Ucraina au solicitat astăzi ajutor medical de la medicii Spitalului raional Ștefan Vodă, susțin sursele deschide.md.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit surselor, cele două persoane ar fi doi jurnaliști din Danemarca, care au fost diagnosticați cu plăgi provocate de împușcături la antibraț și picior. Cei doi ar fi fost răniți în timp ce se aflau în regiunea Harikov, Ucraina.

Amintim că la dat de 26 Februarie, doi jurnalişti danezi, reporterul Stefan Weichert şi fotograful Emil Filtenborg Mikkelsen au fost loviţi de gloanţe în timp ce realizau un reportaj pentru un ziar danez în apropiere de oraşul Ohtîrka, la aproximativ 50 de kilometri de graniţa cu Rusia.

În pofida faptului că purtau vestă antiglonţ, ei au fost răniţi când asupra maşinii lor s-a tras cu o armă de foc de origine nedeterminată.

Amândoi au fost duşi rapid la spital şi sunt în afara oricărui pericol, a scris ziarul, care îi angajase ca freelanceri pentru a acoperit războiul din Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button