fbpx

„Vrea să închidă gura tinerilor prin dosare de judecată”. Igor Dodon intentează un proces împotriva Președintelui PAS Youth

Președintele organizației de tineret a PAS (PAS Youth), Eugeniu Sinchevici, a primit o cerere prealabilă de la Igor Dodon în care îl anunță că-l va da în judecată pentru defăimare, solicitând să i se ceară scuze în mod public.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Suntem azi cu tinerii PAS la Penitenciarul nr. 13, locul unde vor ajunge hoții care au sărăcit această țară în ultimii 30 de ani. Unul din ei, Igor Dodon, culiocarul care se finanța de la Plahotniuc în Bahamas, care se odihnea în cele mai luxoase hotele din Maldive și care a trădat interesele patriei”, aceasta ar fi fost fraza buclucașa care l-ar fi scos din sărite pe socialistul Igor Dodon.

În cadrul unei conferințe de presă organizate pe 29 iunie, Eugeniu Sinchevici declară că nu are pentru ce să își ceară scuze.

„Igor Dodon consideră că fraza nu corespunde realității și reprezintă o defăimare. Dodon a solicitat să îmi cer scuze publice. Ea nu reprezintă o defaimare, mai mult un angajament al PAS pe subiectul justiției. Reformarea Procuraturii anticorupție după modelul DNA-ului românesc și constituirea Tribunalului și a Curții de Apel Anticorupție”, susține Sinchevici.

În cadrul aceleiași conferințe, vicepreședinta PAS Youth, Ana Calinici, a precizat că atacul lui Dodon asupra lui Eugen Sinchevici este o încercare lașă de a intimida un oponent politic:

„Noi, tinerii PAS îl susținem plenar pe Eugen și nu ne vom lăsa intimidați. Vom spune lucrurilor pe nume în continuare, pentru că toți cetățenii acestei țări s-au săturat de minciunile politicienilor corupți. Cum a spus și colegul meu, tinerii îți doresc o altfel de viață și noi suntem și vom fi alături de toți tinerii acestei țări.”

În apărarea președintelui PAS Youth a sărit și secretarul general PAS, Andrei Spînu, ce a calificat această cerere ca fiind un „atac împotriva tuturor tinerilor din țară care cred la fel – care cred că țara a fost furată de hoți și vremea lor a trecut”.

Articole asemănătoare

Back to top button