fbpx

video | Zelenski, adresare către ucraineni: Optăm pentru pace, de partea noastră e adevărul. Nu ne temem de nimeni și nimic, nu vom ceda nimic nimănui

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că hotarele Ucrainei rămân cele recunoscute pe plan internațional, în pofida oricăror declarații din partea Federației Ruse. Într-o adresare video către popor, șeful statului a spus că ucrainenii rămân „calmi și încrezători”: „Demult suntem pregătiți pentru orice. Nu sunt motive pentru o noapte fără somn”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Afirmațiile au fost făcute la câteva ore după ce președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a recunoscut independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei – Donețk și Lugansk.

Zelenski a spus că acțiunile Rusiei sunt o încălcare a suveranității și integrității teritoriale și că va fi responsabilă de consecințele deciziilor. „Recunoașterea regiunilor ocupate Donețk și Lugansk nu înseamnă altceva decât retragerea unilaterală a Rusiei din acordul de la Minsk și ignorarea deciziilor adoptate în formatul Normandia”, a mai spus Zelenski.

„Noi optăm pentru pace, de partea noastră e adevărul. Nu ne temem de nimeni și nimic, nu vom ceda nimic nimănui. Nu este februarie 2014, este februarie 2022. Avem o altă țară, o altă armată”, a adăugat președintele Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button