fbpx

video | Zaharova, despre anunțul că R. Moldova dă în judecată Gazprom: Îndemn partenerii moldoveni să se abțină de la politizarea subiectului

Kremlinul a venit cu o reacție la anunțul de marți, 13 decembrie, al ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, cum că Republica Moldova va acționa Gazprom în judecată pentru generarea crizei energetice și îi va cere despăgubiri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Moscova califică drept absolut nefondată declarația ministrului.

Aș dori încă o dată să îndemn partenerii moldoveni să se abțină de la politizarea subiectului gazelor naturale care este exclusiv de natură comercială”, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Mai mult, Zaharova a învinuit Republica Moldova că a încălcat de mai multe ori obligațiile contractuale în ce privește livrările de gaz rusesc.

Gazprom asigură securitatea energetică a mai multor țări, inclusiv Moldova, timp de câteva decenii. Dacă cine nu știe, iată le amintim. Nu s-a făcut vreun pas care ar pune la îndoială faptul că Gazprom este un furnizor de încredere. Între timp, partea moldovenească, în mod repetat, doar în acest an, a încălcat contractul cu Gazprom, în special ceea ce ține de plățile gazului achiziționat”, a declarat Maria Zaharova.

Citește și: Spînu: Chișinăul va acționa în judecată Gazprom pentru pentru generarea crizei energetice

Articole asemănătoare

Back to top button