fbpx

video | „Voiam să le oferim mai multe funcții decât ei și-ar fi dorit”. Reacția PD și a PSRM, după ce liderii ACUM au anunțat că vor la cârma Guvernului și a Parlamentului

După ce liderii PAS și PPDA au anunțat că vor să ocupe principalele funcții în Parlament și Guvern – cea de președinte a Legislativului și cea de premier – PDM și PSRM au venit cu reacții. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Democrații au declarat că este straniu faptul că membrii ACUM vin astăzi cu astfel de doleanțe, pentru că, anterior, au fost invitați la masa de discuții, dar au refuzat categoric. Atunci, spune Plahotniuc, ar fi vrut să le ofere mai multe funcții decât și-ar fi dorit chiar liderii ACUM.

„Ei au refuzat, spunând că nu au nevoie de funcții. Acum ei și-au propus unul altuia funcții, e puțin straniu pentru mine, dar vreau să transmit că pentru a alege președintele Parlamentului, pentru a alege prim-ministrul este absolut necesar să se constituie o majoritate parlamentară. Totodată, această majoritate parlamentară trebuie să cunoască că dacă oferă aceste funcții acestor persoane ce vor să facă cu aceste funcții, pentru că dacă ei vor face și pentru oameni câte ceva – e una, dar dacă vor să se folosească și să se pricopsească cu asistenți, mașini de serviciu, pază și, probabil, salarii, pentru că am înțeles că nu au primit demult salarii, atunci e slută treaba”, a comentat Pahotniuc. 

La rândul lor, socialiștii s-au amuzat când au auzit că Năstase vrea să fie votat drept președinte al Parlamentului, iar Maia Sandu – premier.

„O zi Năstase, o zi Șor”, a comentat deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea.

Articole asemănătoare

Back to top button