fbpx

video | Unul – unionist, altul – creat recent de un ex-premier. Două partide au anunțat că vor participa la anticipatele din 11 iulie

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), formațiune prezentă în Parlamentul României, a anunțat că va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut miercuri, 5 mai, de către fruntași ai partidului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști, în ambele Parlamente. Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire, iar începând cu săptămâna trecută, AUR este înregistrat în Registrul Partidelor Politice de la Chișinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului”, a spus copreședintele AUR din România, George Simion.

Suntem convinşi că singura şansă a Basarabiei de a reveni la normalitate este reîntregirea celor două maluri de Prut. Cei care îşi imaginează şi încearcă să alimenteze himere şi iluzia unei perspective de integrare europeană a Republicii Moldova separată şi divizată de România, promovează nişte utopii. AUR nu îşi asumă mesaje populiste, ci va promova cu demnitate adevărul istoric naţional. Astfel, pe ambele maluri ale Prutului va fi o forţă politică, care va transpune acest sentiment. Iată că în ceasul al 12-lea, urmând exemplul Alianţei pentru Unirea Românilor de la Bucureşti, vom promova sentimentul naţional şi la Chişinău”, a declarat preşedintele AUR de la Chişinău, Vlad Bileţchi.

Formațiunea cheamă toate forțele unioniste din Republica Moldova pentru a se prezenta cu o singură listă de candidați la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Precizăm că AUR s-a lansat în Republica Moldova la 27 martie 2021. În biroul politic al partidului fac parte şi şase deputaţi şi senatori din Parlamentul României, originari din Republica Moldova.

Partidul lui Chicu intră în lupta electorală

Formațiunea recent creată și condusă de fostul premier Ion Chicu a anunțat că va participa la alegerile anticipate.

„În acest scrutin, cetățenii îi vor putea sancționa pe politicienii cinici, care sunt gata să distrugă țara din temelii
Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a.c., pentru a oferi cetățenilor țării o alternativă pragmatică haosului și dezbinării, instaurate de către partidele care s-au perindat până acum în Parlament și care urmăresc doar magulirea propriilor orgolii și ambiții fără de sfârșit”, se arată într-un mesaj al formațiunii.

„Timpul este prea scump pentru Republica Moldova, iar noi experimente politice doar vor amplifica bătăliile, haosul și sărăcia. Acum, cetățenii îi vor putea sancționa pe politicienii populiști și cinici, care au pierdut simțul realității și sunt gata să distrugă din temelie acest stat”, a declarat președintele PDCM, Ion Chicu.

Alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova vor avea loc la data de 11 iulie, ca urmare a unui decret prezidențial semnat în acest sens de către șefa statului, Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button