fbpx

video | Țîcu propune crearea blocului ACUM PLUS din trei partide: „Va fi un semnal clar pentru societate”

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, propune Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platformei Demnitate și Adevăr (DA) crearea unui bloc politic ACUM PLUS. Declarația a fost făcută marți seara, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, aceste trei formațiuni au cel mai mare scor electoral dintre partidele de dreapta și au făcut anterior blocul ACUM „de la care a pornit schimbarea pe care o avem”.

„Va fi un semnal clar pentru societate de a participa în aceste alegeri ca un pol pro-european și românesc consolidat care este pregătit nu doar să câștige alegerile, dar și să preia guvernarea”, a declarat politicianul.

Propunerea sa are în vizor eventualele alegeri parlamentare anticipate, iar după scrutin în Parlament să fie create trei fracțiuni parlamentare distincte.

„Trebuie să avem o poziție comună în procesul de dezoligarhizare a Republicii Moldova. Avem de dus la capăt agenda electorală din 2019 pe care n-am finalizat-o”, a spus acesta.

Cât despre popularitatea Maiei Sandu și a PAS-ului, Octavian Țîcu a declarat că impresia că PAS este pe val este „o iluzie”. Potrivit lui, un pericol pentru imaginea formațiunii și a Maiei Sandu este un război de uzură cu Igor Dodon.

Amintim că, în vederea alegerilor parlamentare din februarie 2019, PAS și Platforma DA au creat blocul politic ACUM. Din el a făcut parte și Octavian Țîcu, care, ulterior, a devenit președintele PUN, după o serie de neînțelegeri avute cu cele două formațiuni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button