fbpx

video | „Sunt gata să mă vaccinez pentru a oferi exemplu”. Sandu, mirată că Guvernul Chicu nu a alocat bani pentru antidot

Președinta a declarat că este gata să se vaccineze împotriva noului coronavirus, doar în contextul în care va oferi un exemplu pentru cetățenii care sunt îngrijorați cu privire la vaccinurile anti-COVID. În cadrul unei conferințe de presă susținute luni, Maia Sandu a calificat drept „ciudată” decizia Guvernului Chicu de a nu aloca bani în bugetul pentru anul 2021 în vederea achiziționării de vaccin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, ea a anunțat că a fost modificată cererea Republicii Moldova către COVAX, în așa fel încât să fie posibilă cumpărarea de vaccin la preț preferențial. Potrivit ei, Guvernul Chicu a indicat că vrea să obțină vaccin doar prin donație.

Sunt oameni care au mai mare nevoie de vaccin decât mine. Sunt oameni mult mai expuși decât mine și aici mă refer, în special, la medicii din prima linie. Aceștia sunt primii care trebuie să aibă acces la vaccin. Să vedem care este volumul vaccinului din prima tranșă, cum se administrează.

Eu sunt gata să mă vaccinez doar ca exemplu sau ca dovadă pentru cetățenii care ar putea să fie îngrijorați despre acest vaccin. Altfel, trebuie să mergem la oamenii cei mai expuși și în raport cu care riscul este cel mai mare”, a răspuns Maia Sandu, întrebată dacă este gata să se vaccineze, așa cum au procedat președinți ai altor state.

Ea s-a arătat mirată de decizia Guvernului Chicu de a nu a planifica în bugetul de stat pentru 2021 surse pentru procurarea vaccinului și a anunțat că „a corectat” solicitarea către COVAX în așa fel încât Republica Moldova să poată și cumpăra vaccinul anti-COVID, nu doar să-l primească ca donație.

Inițial, Guvernul Chicu a indicat că nu-și dorește să cumpere la prețuri preferențiale de la COVAX, a indicat că vrea doar să primească donație. Donația acoperă doar 20% din necesitățile țării”, a specificat ea.

Amintim că, potrivit Ministerului Sănătății, primele doze de vaccin vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 264.000 de doze AstraZeneca.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button