fbpx

video | Spiritele se încing la Primărie. Ion Ceban cere demisia lui Victor Chironda

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, cere demisia viceprimarul Victor Chironda. În cazul în care acesta nu își va prezenta demisia de bună voie, atunci se vor iniția toate procedurile legale privind demiterea. Declaratiile au fost făcute de către edil marți, 22 iunie, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Victor Chironda ar fi adus acuzații nenfondate la adresa lui Ion Ceban, dar și a altor angajați ai primăriei, potrivit primarului de Chișinău.

„Fiecare primar și-a ales echipa. Primăria nu este despre boceală, ci despre răsuflecatul mâinilor și muncă de dimineață până seara, inclusiv în weekend. Constat că în această perioada, am urmărit o isterie a unui viceprimar care se vrea rămas în funcție. A venit cu acuzații nefondate a colegilor mei, a colegilor săi, a angajaților din primărie. S-a creat impresia că doar el lucrează, iar restul sunt niște funcționari care doar îl supără. Vorbe nefondate care nu pot fi demonstrate. Dacă există lucruri, să le facă publice. În acest condiții, persecută colegii și îi cheamă în instanță, la procuratură”, a declarat Ceban.

Ulterior, Ion Ceban mai menționează că Victor Chironda ar fi avut neînțelegeri cu mai mulți colegi de la Primărie.

„Am așteptat atât timp și nu am ieșit cu o reacție pentru că credeam că omul are anumite frustrări și ulterior se va apuca de lucru. El a uitat că nu cetățenii l-au ales în această funcție, dar eu. Deși mulți m-au avertizat că poate să-ți bage cuțitul în spate. Ceea ce face este victimizare. Nu cetățenii l-au ales, eu l-am numit în această funcție… El (Chironda) știa că trebuie să plece, lucrul era inevitabil… I-am dat șanse de multe ori, am avut încredere”, mai spune edilul capitalei.

Reamintim că declarațiile edilului Chișinăului vin în contextul polemicii create în jurul viceprimarului Victor Chironda după ce în lipsa motivată a acestuia de la locul de muncă, a fost autorizată demolarea Hotelului Național din Capitală.

Chironda însă, se opune demolării din considerentul că nu au foste efectuate studii pentru a măsura impactul care urmează să-l aibă construcția asupra zonei.

Vezi și: doc | Victor Chironda va contesta autorizația de demolare a Hotelului Național și va depune un demers la CNA

Articole asemănătoare

Back to top button