fbpx

video | Socialiștii nu exclud că vor face coaliție cu oricine după alegerile parlamentare anticipate

Socialiștii nu exclud că după eventualele alegeri parlamentare anticipate ar putea face alianță cu mai multe partide politice. Întrebat dacă Partidul Socialiștilor ar putea face alianță cu PAS, Partidul Șor sau Partidul Nostru, secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, nu a exclus acest lucru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, este important ca o astfel de coaliție să fie una funcțională.

Aceste înțelegeri nu vor fi ușoare. Vor fi divergențe de care doriți: politice, geopolitice, frustrări. Dacă vom găsi înțelepciune, vom propnue un Guvern capabil să lucreze”, a declarat Bătrîncea, invitat marți seara la emisiunea Puterea a patra de la N4.

Nu pot exclude o înțelegere cu nimeni. Evident că cei din PAS au poziții bune în Occident, noi – la Răsărit. Întrebarea este dacă noi putem crea ceva funcțional, care să ofere un echilibru atât în societate, cât și în politica externă și economie”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

Citește și: video | PSRM amenință cu reacții „dure” dacă CC va permite dizolvarea Parlamentului

ZUGO precizează că PSRM se declară împotriva organizării de alegeri parlamentare anticipate. Socialiștii susțin că în actuala criză sanitară este nevoie de învestirea unui Guvern. Poziția nu este împărtășită însă de președinta Maia Sandu, care a cerut Curții Constituționale să constate circumstanțele dizolvării Legislativului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button