fbpx

video | Socialiștii acuză opoziția de fățărnicie și cinism: Demiteți Guvernul și numiți altul nou sau votați proiectele bugetare

Fracțiunea PSRM din Parlament se arată nemulțumită de atitudinea deputaților din opoziție, care au blocat astăzi tribuna Parlamentului și au organizat o acțiune de protest în fața Legislativului. Potrivit socialistului Vlad Bătrîncea, deputații ar trebui să se concentreze pe votarea legilor bugetare, în loc să demonstreze „fățărnicie crasă și un joc cinic”. „Astăzi cei care au fost la guvernare în ultimii ani stau în stradă și ne dau nouă lecții, atunci când noi eram în stradă”, a declarat acesta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: foto | Opoziția a blocat tribuna Parlamentului, după ce nu a reușit excluderea unor proiecte de pe ordinea de zi

Potrivit vicepreședintelui Parlamenului, astăzi în Parlament au fost propuse proiecte bugetare importante precum legea bugetului de stat și politica bugetar-fiscală pentru anul 2021.

Vlad Bătrîncea o îndeamnă pe Maia Sandu și pe formațiunea pe care o conduce să inițieze demiterea Guvernului și învestirea unui nou Executiv. În caz contrar, să susțină proiectele bugetare propuse în Parlament.

Nu ne ținem de putere. Dacă Dvs., care vă considerați mari învingători la alegeri, înaintați moțiune de cenzură și dați Guvernul jos, vă dăm posibilitatea să învestiți un nou GUvern, și acel Guvern să vină cu politica bugetar-fiscală. Am primit un răspuns logic? Evident că nu. Doar niște mesaje politice fără esență și conținut constituțional”, a spus socialistul.

Oricum suntem obligați, toți deputații din Parlament, să votăm bugete și poltică bugetar-fiscală. Fără aceste documente țara nu poate lucra. E vorba de medicină, de salarii, pensii. Dacă nu aprobăm, ce facem cu sistemul de sănătate? Poftim, asumați-vă guvernarea, dar în situația în care nu oferim finanțarea, vor ieși medicii în stradă?”, a adăugat Bătrîncea.

Acesta s-a arătat nemulțumiți că nu „a avut parte de o dezbatere pe conținut”.

Doar mesaje de ură, panică, isterie și dorință de a destabiliza. Dvs. deja nu sunteți opoziție. Echipa doamnei Maia Sandu, de când ați câștigat alegerile prezidențiale, deja faceți parte din garnitura puterii. V-am oferit posibilitatea. Poftim, moțiunea de cenzură – dați jos Guvernul, apoi veniți cu altul. O faceți și mergeți legal. Dacă nu, votați acest buget și îndeplini obligația firească față de cetățeni”, a conchis socialistul.

Acesta a adus argumente și pentru unele proiecte de legi blamate de opoziție.

Urmărește integral declarațiile fracțiunii PSRM:

Amintim că fracțiunile DA, PAS, PDM, dar și grupul Pro Moldova au anunțat că sunt împotriva proiectelor bugetare propuse de Guvern, întrucât ar sărăci și mai mult populația și, totodată, ar institui unele facilități pentru acțiuni ilegale de care ar beneficia unele cercuri ale puterii.

Citește și: video | Altercații în plenul Parlamentului: DA și PAS nu i-au permis vicepremierului Pușcuța să prezinte politicile bugetar-fiscale

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button