fbpx

video | Și democrații ies la rampă, după decizia CC: Nu „anticipate sau referendum”, ci „anticipate sau Guvern”

Partidul Democrat din Moldova (PDM) consideră că e nevoie de consultări la Președinție cu fracțiunile parlamentare pentru identificarea unor soluții. „Blocajul în care suntem poate fi rezolvat doar prin dialog. Președinția trebuie să inițieze cât mai curând aceste consultări, altfel devine sursa blocajului, nu sursa soluției”, a declarat miercuri, 24 februarie, liderul PDM, Pavel Filip.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei conferințe de presă, acesta a expus poziția formațiunii, la o zi după ce Curtea Constituțională a anulat decretul Maiei Sandu prin care Natalia Gavriliță a fost desemnată la funcția de premier.

Citește și: Prima reacție după ce decretul Maiei Sandu a fost declarat neconstituțional: Andrei Năstase se vrea din nou premier

Potrivit lui Filip, pandemia a revenit în forță în Republica Moldova, numărul de noi infectări a crescut alarmant, 30-40% dintre cei testați fiind infectați, paturi în spitale nu mai sunt. Între timp, veniturile la buget rămân sub nivelul anilor precedenți, deficitul bugetar a atins în decembrie un nivel maxim istoric – 10 mlrd lei.

Datoria de stat a ajuns și ea la un maxim istoric de 68 mlrd lei. Investițiile străine au scăzut de 20 ori. Toate ramurile economiei scad. Producția agricolă a scăzut cu 25%, cea industrială cu 6%, transportul de pasageri a scăzut cu 50%, industria de turism a avut de 4 ori mai puțini turiști în 2020 – spune fostul premier.

Vezi și: Reacția lui Igor Dodon după anularea decretului Maiei Sandu: Îi reamintesc că trăiește într-o republică parlamentară

În spatele acestor cifre sunt oameni, oameni care vor să știe ce îi așteaptă în continuare”, a declarat deputatul.

Cetățenii nu pot sta așa, în așteptare nesfârșită, în timp ce economia scade, iar oamenii mor de COVID. Soluțiile de ieșire din criza în care ne aflăm sunt nu anticipate sau referendum, ci, mai exact, anticipate sau Guvern? Singura soluție sunt consultările cu fracțiunile inițiate de președinție. Fără consultări riscăm să conservăm situația incertă și, poate chiar mai rău, s-o înrăutățim”, a menționat președintele PDM, precizând că PDM nu va purta discuții nici într-un caz cu grupul Șor și transfugii.

Citește și: Insistă pe candidatura Marianei Durleșteanu: Partidul Șor și platforma Pentru Moldova nu își schimbă poziția

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button