fbpx

Președintele României vine la Chișinău imediat după învestirea Maiei Sandu: „Căutăm soluții pentru un nou pachet de sprijin”

Într-o discuție telefonică cu Maia Sandu, imediat după anunțarea rezultatelor preliminare ale alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, președintele României, Klaus Iohannis, i-a promis că va întreprinde o vizită la Chișinău, la invitația președintei alese, imediat după învestirea acesteia în funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația a fost făcută marți seara de șeful statului român.

Am avut o discuție ieri cu doamna președinte ales Maia Sandu, imediat după ce am aflat rezultatul îmbucurător al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Am felicitat-o pe doamna Sandu și, la invitația domniei sale, i-am promis că voi face o vizită în R. Moldova imediat după ce va prelua funcția de președinte al R. Moldova”, a spus Klaus Iohannis.

Iar cu premierul am discutat la foarte puțin timp, cred că la o oră după acea convorbire telefonică, și am început să căutăm soluții pentru un nou pachet de sprijin care, cu siguranță, va fi necesar pentru Republica Moldova”, a adăugat oficialul de la București.

Citește și: Iohannis a felicitat-o primul, Putin i-a trimis o telegramă, iar Zelenski a sunat-o și a invitat-o la Kiev. Mesajele primite de Maia Sandu după victoria de la prezidențiale

Amintim că Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale cu un scor de 57,75%.

Precizăm că Klaus Iohannis nu a întreprins o vizită în Republica Moldova pe durata mandatului actualului șef al statului, Igor Dodon. Cel din urmă nu a fost nici el la București.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button