fbpx

video | Platforma DA înaintează inițiativa legislativă de modificare a Constituției: „Putem discuta mecanismul”

Platforma DA înaintează inițiativa legislativă de modificare a Constituției. Deputații Alexandru Slusari și Dinu Plîngău au făcut anunțul într-o conferință de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre articolul 47 al Legii Supreme. Astfel, proiectul prevede că nici un salariu sau o pensie, cu excepția pensiei sociale, nu poate fi mai mică decât minimul de existență.

„Părerea noastră este că statul trebuie să își asume acest angajament. Să garanteze aceste venituri minimale pentru populație. (…) Dacă noi ne punem drept scop acest lucru, înseamnă că îl putem realiza. Putem discuta mecanismul. Dar acesta trebuie să fie proiect de țară”, a declarat Slusari.

La rândul său, Dinu Plângău a relatat că proiectul nu prevede doar majorarea pensiilor și salariilor. Potrivit lui, inițiativa își propune și plafonarea unor salarii exagerate ale unor funcționari din cadrul instituțiilor publice.

Platforma DA are nevoie de 34 de semnături ale deputaților pentru acest proiect. Aceștia își îndeamnă colegii din Parlament să îl susțină, apoi să îl discute în plen.

Precizăm că, și Andrei Năstase a anunțat în campania pentru prezidențiale despre acest proiect. El declara atunci că Platforma DA are deja elaborat proiectul, însă Slusari a precizat astăzi că pentru partid inițiativa nu a fost una electorală.

Articole asemănătoare

Back to top button