fbpx

video | Maia Sandu, inaugurare pe timp de pandemie, în prezența lui Dodon, Chicu și Greceanîi

Procedura de învestire în funcție a președintei alese, Maia Sandu, va avea loc la data de 24 decembrie în prezența lui Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi. Un anunț în acest sens a fost făcut luni dimineața de președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protocolul de stat ne-a informat despre pregătirea procedurii inaugurării noului președinte. Săptămâna trecută au fost parobate rezultatele alegerilor prezidențiale. Protocolul ne-a informat că inaugurare se planifică pentru data de 24 decembrie cu participarea președintelui actual, a prim-ministrului și a președintelui Parlamentului”, a declarat Dodon.

În cadrul unei conferințe de presă cu jurnaliștii, desfășurată acum două săptămâni, Maia Sandu a vorbit despre inaugurarea sa în funcție.

Evenimentul va fi restrâns, cu participare limitată. Există o lege care stabilește cum trebuie să aibă loc inaugurarea și, potrivit ei, trebuie să invităm reprezentanți ai mai multor instituții. Căutăm o soluție care să respecte și legea, și restricțiile impuse de pandemie”, a declarat ea atunci.

Amintim că Maia Sandu, din postura de lideră a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a câștigat turul doi al alegerilor prezidențiale, acumulând 57,75% din voturi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button